Fa'aoga malamalama o fa'amaufa'ailoga fa'agaoioi

Fa'aoga malamalama o fa'amaufa'ailoga fa'agaoioi

O faʻamaufaʻailoga faʻailoga faʻafeiloaʻi o se tasi lea o manaʻoga faʻamaufaʻailoga masani i le suiga o le hydraulic ma vaega pneumatic ma faiga.O fa'amaufa'ailoga fe'avea'i o lo'o fa'aogaina i piston po'o eletise ma tino pa'u, ulu fa'alava piston ma ituaiga uma o alavai fa'ase'e.O le va e faia e se u'amea fa'ato'a fa'atasi ai ma se fa'a'au fa'ato'aga lea e fealua'i ai le to'a.Ole gaioiga fa'amaufa'ailoga e fa'atapula'aina ai le tafe mai o le vai.A faʻaaogaina e avea o se faʻamaufaʻailoga faʻailoga, o le O-mama e tutusa lelei le faʻamaufaʻailogaina ma le faʻamaufaʻailogaina o le tagata lava ia e pei o se faʻamaufaʻailoga faʻamau, ma o loʻo i ai le malosi e otometi ai ona totogi le ofuina ona o le O-mama lava ia elasticity.Ae ui i lea, o le tulaga e sili atu le faigata nai lo faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga ona o le saoasaoa o le gaioiga o le tootoo, o le mamafa ma le viscosity o le vai pe a faʻamau.

A oʻo i lalo le mamafa o le vai, e fegalegaleai le mole o le vai ma le uʻamea ma o le "polar molecules" o loʻo i totonu o le vai e vavalalata ma faʻapipiʻi lelei i luga o le uʻamea, e fausia ai se pito malosi o le suauʻu ata i luga o le faʻaseʻe ma le va. fa'amaufa'ailoga, ma maua ai se pipii tele i luga o le fa'ase'e.O loʻo i ai pea le ata vai i le va o le faʻamaufaʻailoga ma le reciprocating surface, e galue foi e pei o se faʻamaufaʻailoga ma e taua tele mo le lubrication o le faʻamaufaʻailoga faʻafefe.

Ae ui i lea, e afaina i le tulaga o le leaka.Ae peitaʻi, pe a tosoina i fafo le paʻu faʻafefe, o le ata vai i luga o le au e toso ese faʻatasi ma le paʻu ma, ona o le "solo" aʻafiaga o le faʻamaufaʻailoga, pe a toe faʻafoʻi le paʻu, o le ata vai e taofia i fafo e. le elemene faamau.A'o fa'atupula'ia le aofa'i o ta'a fa'asaga, o le tele fo'i lea o le vai e tu'u i fafo, ma i'u ai ina fa'atupu ni matā'ua suau'u, o le lia'i lea o le fa'ailoga fa'ailoga.

Aʻo faʻaitiitia le viscosity o le suauʻu hydraulic faʻatasi ma le siʻitia o le vevela, o le mafiafia o le ata e faʻaitiitia e tusa ai, o lea pe a amata masini eletise i le maualalo o le vevela, e sili atu le tafe i le amataga o le gaioiga, ma aʻo maualuga le vevela ona o le tele o gau. i le taimi o le gaioiga, o le leakage e masani ona faʻaitiitia malie.

Fa'amaufa'ailoga toe fa'aaogaina e masani ona fa'aoga i totonu.

1) i vaega maualalo o le hydraulic, e masani ona faʻatapulaʻaina i taʻavale pupuu ma faʻalavelave feololo e tusa ma le 10MPa.

2) I le laʻititi laʻititi, puʻupuʻu taʻavale ma vaʻavaʻa faʻaseʻe eletise eletise.

3) I totonu o pa'u pa'u fa'ase'e ma fa'a'au'au fa'ato'a.

4) E pei o se elastomer i faʻamaufaʻailoga tuʻufaʻatasia.

dftrfg


Taimi meli: Mati-13-2023